Google, Kullanıcılar Kürtaj Kliniklerini Ziyaret Ettiğinde Konum Verilerini Otomatik Olarak Silecek

ABD Yüksek Mahkemesi eyaletlere hamileliklerin sonlandırılmasını yasaklama kapısını açtığı için, Google kürtaj kliniklerini veya yasal sorunları tetikleyebilecek diğer yerleri ziyaret eden kullanıcılar hakkındaki bilgileri otomatik olarak temizleyecektir.

İnternetin baskın internet arama motorunun ve dünyanın akıllı telefonlarının çoğuna güç veren Android yazılımının arkasındaki şirket, Cuma günkü bir blog yazısında yeni gizlilik korumalarını özetledi.

Google, kürtaj kliniklerine yapılan ziyaretleri otomatik olarak silmenin yanı sıra, kullanıcıların konum geçmişlerinden silinecek diğer yerler olarak danışma merkezlerini, doğurganlık merkezlerini, bağımlılık tedavi tesislerini, kilo verme kliniklerini ve kozmetik cerrahi kliniklerini de gösterdi. Kullanıcılar her zaman konum geçmişlerini kendi başlarına düzenleme seçeneğine sahip olmuştur, ancak Google bunu ek bir koruma düzeyi olarak onlar için proaktif olarak yapacaktır.

Google kıdemli başkan yardımcısı Jen Fitzpatrick blog yazısında, "Ürünlerimizi kullanan kişiler için güçlü gizlilik korumaları sağlamaya kararlıyız ve bu korumaları güçlendirmenin ve iyileştirmenin yeni yollarını aramaya devam edeceğiz" dedi.

Söz , Google ve diğer Büyük Teknoloji şirketlerinin dijital hizmetleri ve ürünleri aracılığıyla hassas kişisel bilgi hazinelerini hükümet yetkililerinden ve diğer yabancılardan korumak için daha fazlasını yapmaları için artan baskının ortasında geldi.

Devamını oku: Milletvekilleri, Karaca Tersine Döndükten Sonra Dijital Gizlilik Reformu İçin Mücadele Ediyor

Daha sıkı mahremiyet kontrolleri için yapılan çağrılar, ABD Yüksek Mahkemesi'nin kürtajı yasallaştıran 1973 Roe v. Wade kararını bozan son kararıyla tetiklendi. Bu iptal, bir düzineden fazla eyalette kürtajı yasa dışı hale getirebilir ve insanların konumu, metinleri, aramaları ve e-postaları hakkındaki kayıtların kürtaj prosedürlerine karşı kovuşturmalarda ve hatta bir düşükte aranan tıbbi bakım için kullanılabileceği hayaletini yükseltebilir.

Diğer teknoloji şirketleri gibi Google da suistimal soruşturmalarının bir parçası olarak her yıl hükümetten kullanıcıların dijital kayıtları için binlerce talep alıyor. Google, arama emirlerine ve aşırı geniş veya temelsiz görünen diğer taleplere karşı geri adım attığını söylüyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hareketli resimler

Sizin için 90+ forum ve 15+ dizinde tanıtımınızı yaparım